Medikal Sülük Tedavisi

Sülük Tedavisi Nedir?

Sülük kelimesinin kökeni “Kanı Emiyorum” anlamına gelen Latince Sanguisuga sözcüğüdür.Galien Hoero sülük için “Bağlı Kalıyorum” anlamına gelen Hirudo terimini kullanmıştır. Bu adlandırma (1707-1708) sülüğün modern tıptaki ismi olarak kabul edilmiştir.

Antik Çağ’dan bu yana toplumlar neredeyse bütün hastalıkların tedavisinde kan atımını kullanmışlardır.

Eski Çağ’da kan atımı için genellikle 3 farklı yöntem kullanılmıştır;

1.Toplardamar kesilerek

2-Hacamat;Yani intradermal kesiler atarak deri altında birikmiş toksinleri vakum gücü kullanarak dışarı almak

3-Sülük kullanarak dokuların arasında birikmiş toksin ve ağır metallerin atılması

Bu yöntemlerde hacamat en mükemmel tedavi yöntemi olup, sülük tedavisi bu yönteme yardımcı ve tamamlayıcıdır.

Sülük Türleri

Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaklaşık 650 çeşit sülük türü bulunmaktadır. Bunların yalnızca on beş türü tıp açısından faydalı olarak tanımlanır. Faydalı sayılabilecek enzimleri bulundurur. Bunlar “Tıbbi Sülük” olarak tanımlanır.

Tıpta en çok kullanılan sülük türleri;

1.Hirudo Medicinalis

2.Hirudo Verbana

3.Hirudo Orieantalis türleridir.

(Hirudo Verbana)

Türkiye’nin gölleri, 650 sülük türü içerisinde en faydalı olan Hirduna Verbana türü açısından bir cennet konumundadır. Türkiye Sülük Cenneti

Enzim bakımından dünyanın en kaliteli sülükleri Türkiye’de yetişmektedir.

Günümüzde Medikal Sülük Tedavisi

Tüm dünyada gün geçtikçe daha popüler bir hale gelen ve özellikle içeriğinde bulundurdukları enzimler sayesinde hızlı ve doğal bir tedavi imkanı sağlayan tıbbi sülük, yeni teknolojiler ile birlikte bazı teknik yöntemler altında eski zamanlarda olduğu gibi yeniden kullanılmaya başlanmış durumdadır. Özellikle bir çok kullanım alanı bulunan bu tedavi yöntemi altında, sülükler sadece kirli kanı temizlemek yoluyla bu işlemi gerçekleştirmemektedir. Bunu yaparken aynı zamanda bünyelerinde bulundurdukları güçlü enzimleri de vücudun hasarlı noktalarına enjekte etmek suretiyle hızlı bir iyileşme imkanı sunmaktadır. Üstelik sadece enzim değil aynı zamanda sülüğün meydana getirdiği salya da yine koruyucu bir antibakteriyel etki yaparak, farklı bakterilerin vücuda girerek zarar vermesine engel olmaktadır. Bugüne kadar yapılan araştırmalar ve testler kapsamında sülüklerin vücuda yerleştirdiği enzimler ile birlikte, salyanın getirdiği antibakteriyel aktarımın herhangi bir yan etkisinin olmadığı ortaya çıkarılmıştır.

Tıbbi Sülüğün Faydaları Nelerdir?

En başta kanın pıhtılaşmasını önlediği söylenebilecek olan medikal sülük tedavisi kapsamında, aynı zamanda pıhtıların çözülmesini de sağlamaktadır. Ayrıca kandaki oksijen miktarını artırmak suretiyle düşük tansiyonu da normale çevirme özelliği sunulmaktadır. Farklı sebeplerden dolayı meydana gelebilen birtakım iltihaplı yaraları, salgıladığı enzim ile birlikte kirli kanı temizlemek suretiyle tamamen iyileştirici bir etki yapmaktadır. Ayrıca derinin farklı bölgelerinde birikmiş olan yağların eritilmesinde de büyük katkı sağlayan bu sülük tedavisi kapsamında, sinir, nabız ve kas dengelemesi sağlamaktadır. Diğer yandan kasların daha güçlü hale gelmesiyle birlikte reflekslerin de yine eski haline gelmesine olanak sağlamaktadır. Bu da günlük olarak gerçekleştirilen işlerin daha rahat bir şekilde ve hızlı yapılmasına imkan verir. Anti bakteriyel bir koruyucu etki vermesinin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirirken , ağrı kesici bir etki de yapmaktadır. Tamamen doğal bir tedavi sağlandığından dolayı daha bir çok değişik faydayı yanında getirir.

Sülük Tedavisi Hangi Alanda Kullanılır?

Enzim tedavisi ile birlikte birçok farklı yarayı hızlı bir şekilde düzelmesine olanak tanırken, cildin gençleşmesi konusunda da yine birtakım çizgiler ve kırışıklıkların tamamen yok olmasına imkan vermektedir. Gerçekleştirilen doğal tedaviler kapsamında aynı zamanda kardiyoloji, pnömoloji, jinekoloji, üroloji, göz ve gastroenteroloji gibi daha birçok değişik alanda katkılar sağlamaktadır. Gerçekleştirilen testler ve yapılan araştırmalar altında herhangi bir yan etkisinin bulunmadığı bilinen sülük tedavisi farklı yaş kriterlerine sahip herkes için yapılabilmektedir.